sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Auttakee, auttakee...kuusi
ISO 100 f5.0 1/80 s

lato
ISO 100 f/5.6 1/250 s


Nyt tulee tunnustus: en osaa ottaa maisemakuvia talvella (tiedän, häpeän!) Ne on sinisiä ja puhkipalaneita, kuten kuvista näette. (Nämä kuvat on täysin käsittelemättömiä.) Tämän pystyisi vissiin korjaamaan valotusta säätämällä(kö??), jota en ole viitsinyt laiskuuttani opetella. Mutta nyt haluan tähän muutoksen! Talviloma lumisissa maisemissa on tulossa, ja silloin olisi aikaa ja motivaatiota tätä opetella ;) 

Joten kaipailisinkin teidän apua. Nyt saa antaa kaikki mieleen tulevat vinkit ja ohjeet asiaan liittyen. Ja vääntää rautalangasta miten asia tehdään! Miten esimerkiksi näitä kuvia olisi saanut paremmaksi?

Kuvaan pääsääntöisesti P tai Av astetuksella, joskus harvoin viitseliäisyyspuuskan pyörteissä M astetuksella. Ja aina jpeg-muotoa, koska en osaa kuvan käsittelyä(kään). 

Joten auttakaa aloittelijaa, ehkä se jotain oppii talvikuvauksen saloista ;) 

Apuja kaipailee,
Betsy

4 kommenttia:

 1. Lumen sävyä pystyy muuttamaan valotuksen korjauksella ja kuvan sävyä valkotasapainolla. Googlelta löytyy hyviä vinkkejä ja youtubesta videoitakin. Googlella myös talvikuvaus hyvä hakusana. Liian pitkä on tässä alkaa kertomaan, kun ne löytyy netistä jo :). Tsemppiä! Terveisin myös ikuinen oppija.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, kiitti vinkeistä! Olenkin googlannut talvikuvausta, mutta enpä ole muistanut youtubea ;)

   Poista
 2. Maisemakuvan valottaminen on itsellenikin vaikeaa.
  Ei nuo nyt mielestäni ole puhkipalaneita.
  Valkotasapaino säädöllä voi vaikuttaa värin lämpötilaan, siis että valitsee pilvisen, päivänvalon, varjon sen mukaan kuin on tilanne. Sinisyyttä voi korjata jälkikäteen säätimellä säätämällä lämpimän suuntaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että muillekin tuottaa vaikeuksia ;) Itseasiassa en löytänyt kovin pahasti puhki palanutta kuvaa... Mutta kiitos vinkistä, täytyykin opetella tuota jälikäteen säätämistä!

   Poista