perjantai 1. toukokuuta 2015

Liike valokuvassa - osa 1











1. Liikkeen pysäytys
 
Kuvaa liikkuvaa kohdetta käyttäen hyvin lyhyttä, eli nopeaa suljinaikaa. Pisin käyttökelpoinen aika tässä tehtävässä on n.1/125s. Tällä ajalla pysähtyy rauhallisesti kävelevä ihminen. Nopeampiin kohteisiin tarvitset lyhyempiä aikoja.
 
HUOM! Älä käytä salamaa.
 
Käytettävät suljinajat : 1/125s. - 1/8000s.



Kuvat on otettu saaressa kesäkuussa 2014. 
Kurssin tehtäväkuvan jätän julkaisematta 
mallin tunnistettavuuden takia ;)

Betsy

14 kommenttia:

  1. Liikkuvan kohteen kuvaamisen harjoitteleminen tekee hyvää. Eilen huomasin, ettei 1/1600 s riitä lokin siipien liikkeen pysäyttämiseen. Täytyy seuraavalla kerralla valita vieläkin lyhyempi aika :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän vuoksi olenkin pitäytynyt vielä liikkuvissa lapsissa, niissäkin riittää haastetta! Linnut (eläimet) jätän vielä taitavemmille kuvaajille ;)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos! Tuosta päivästä minulla on toinenkin kuvasarja, laitan sen tänne myöhemmin ;)

      Poista
  3. Liikkuvan kuvaaminen on haastavaa! Eläinten kuvaamisessa sama juttu, sillä ne harvoin ovat täysin paikoillaan. Mun kamerassa (Olympus Pen) on oma asetus liikkuvan kohteen kuvaamiseen, ja se kyllä helpottaa paljon. On edes jotain toivoa onnistumisesta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääasiahan se on että tulee onnistuneita kuvia, kameran asetuksista riippumatta ;)

      Poista
  4. Mä ostin viime kesänä putken, jonka kanssa on tosi hankala kuvata liikkuvia kohteita. Ajattelinkin, että hekä joululahjaksi voisin itselleni paremman putken hankkia :)

    Kiitos, kun linkkasit Retro remixiin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on toivelista joulupukille jo todella pitkä! Täytyykin alkaa jo olemaan kilttinä ;)

      Kiitos, kiva olla mukana!

      Poista
  5. Kuvaan joskus junnufutareiden pelejä, ei meinaa taidot riittää :) Pitääkin taas tutustua kameran toimintoihin tarkemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No noissa peleissä riittääkin vauhtia ja paljon kuvattavaa! Harjoittelemallahan sitä oppii ja hyvät kuvat palkitsee ;)

      Poista
  6. Hienot kuvat! Liikkuvan kohteen kuvaus on kyllä haastavaa.

    VastaaPoista
  7. Itse otan kuvani enimmäkseen kännykällä, kun en kameraa "jaksa" roudata mukana. Onneksi kännykässä on myös liikunta-asetus, mutta eihän sillä yhtä hyviä kuvia saa kuin oikealla kameralla. Mukavuussyistä kamera jää kuitenkin useimmiten kotiin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun olisi minunkin kännykässä tuommoisia asetuksia. Tulisi paljon enemmän kuvia otettua! Toki laatuhan ei olisi yhtä hyvä mutta kuitenkin ;)

      Poista